maanantai 7. toukokuuta 2018

Huhtikuun fiiliksiä


Hieman huhtikuun fiiliksiä, olen ollut hieman, sanoisinko epäaktiivinen blogissa (vaikka kerran viikossa päivittäminen ei ihan hirveästi kuitenkaan aikaa veisi) niin kuin Instagraminkin puolella. Jotenkin ei ole vain ollut oikeanlaista fiilistä ja on ollut paljon muuta. Koulujuttuja, vappu riehakointia ja muuta elämää sekä tietysti Netflix (pitäähän suhdetta ylläpitää). Huhtikuu on ollut minulle hyvinkin aktiivinen kuukausi kaikenlaisen menon suhteen. Myös kirjoittaminen on jäänyt taas jonnekin, mutta onneksi se on ainakin ajatuksissa ollut.

En ole aikaisemmin koonnut kuukauden luettuja kirjoja, mutta nyt huhtikuulta päätin niin tehdä. Erityisesti, kun alkukuusta luki niin paljon. Loppukuusta ei tullut luettua oikeastaan yhtään.
Koska alkukuusta luki niin paljon, ajattelin, että olisi huhtikuun loppuun mennessä lukenut aika montakin kirjaa. Mutta elämä ja Netflix maratooni kutsui.
Nyt saldoksi tuli viisi kirjaa plus muutama lastenkirja mitä luki siskon muksuille. Olen todella tyytyväinen lukusaldooni, sain mukavasti kiinni omaa lukuhaastetta, mutta harmillisesti, nyt kun ei ole taas lukenut, on jäänyt hieman jälkeen.

Luetuista ehkäpä suosikiksi nousee Philip Pullmanin Kellopeli, pidin siitä todella paljon ja se sai minut miettimään pitäisikö lukea Universumien tomu -trilogia uudelleen. Universumien tomun on lukenut joskus nuorempana ja olisihan se kiva lukea uudelleen, erityisesti nyt on Philip Pullmanilta tullut uusi kirja, Vedenpaisumus, joka sijoittuu Universumien tomu maailmaan. Vedenpaisumus, Lyran kirjat 1, on ehdotomasti lukulistallani, kunhan saan muut kirjat listaltani luettua.


Huhtikuun luetut lukujärjestyksessä:
Philip Pullman - Kellopeli
Sarah J. Maas - Lasipalatsi, Throne of Glass 1
Nicola Yoon - Kaikki kaikessa
Rick Riordan - Liekehtivä valtaistuin, Kanen aikakirjat 2
Sarah J. Maas - Keskiyön kruunu, Throne of Glass 2

Toukokuussa, kunhan päädyn Netflix maratoonista taas lukemisen puolelle, aion lukea ainakin nämä:
J.K. Rowling - Harry Potter ja viisasten kivi
Jessica Townsend - Morriganin koetukset, Nevermoor
Zoe Sugg - Girl Online kiertueella

Ja koska Netflix on nyt mainittu niin monesti niin tällä hetkellä katselen näitä sarjoja:
Shadowhunters
A Korean Odyssey (tämä on ehdottomasti juuri tämän hetken ykkönen, jos en kirjoittaisi nyt tätä tekstiä, katselisin Korean Odysseyta)
Riverdale
Peikkojahti (kotipuolessa hyvänä puolena on se, että näkee veljeä, niin voi jatkaa sarjan katselua)

Rehellisesti minulla on aika montakin sarjaa kesken, olen addiktoitunut Netflixin käyttäjä, addiktionin on niin suuri, että käytän sarjojen katseluun huomattavasti enemmän aikaa kuin kirjojen lukemiseen (nykyään vierailen myös HBO:n sivuilla). Nyt alkaa kuitenkin taas pikku hiljaa riittämään, olen ollut kipeä (vappu oli liian railakas selkeästi) ja olen käyttänyt päiväni Netflixin katseluun, eikä oikeastaan enää niin innosta, liika on liikaa, mutta Korean Odyssey täytyy kyllä katsoa loppuun (tai ehkä ei, 9 jaksoa eli 9 tuntia kuulostaa liialta).

Kiitos, jos jaksoit lukea tänne asti! Olisi kiva kuulla mitä luet tai katselet tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti