maanantai 21. toukokuuta 2018

Morriganin koetukset


Nevermoor: Morriganin koetukset
Nevermoor - The Trials of Morrigan Crow, 2017
Jessica Townsend
Suomentanut Jaana Kapari-Jatta
Otava 2018

Kiinnostus Morriganin koetuksiin heräsi nähdessäni kirjamainoksen Instagramissa (Yay kirjamainoksille!) ja päädyin varaamaan sen kirjastosta, enkä parempaa valintaa olisi voinut tehdä tai no tietysti olisin voinut sen ostaa kirjakaupasta, mutta ei mennä nyt siihen.
Minulta meni yllättävän kauan lukea tämä kirja, olisin voinut ahmia sen, halusin vain lukea sitä, kunnes puolen välin jälkeen ymmärsin, että kohta se on loppu. En halunnut lukea enempää, en missään nimessä halunnut päätyä loppuun, mutta samaan aikaan halusin tietää mitä tulee tapahtumaan ja erityisesti minua kiinnosti tietää mikä Morriganin kyky on.

Morriganin koetuksissa päähenkilö on Morrigan Korppi, 11-vuotias (henkilön nuoruuden unohti kyllä nopeasti), kirottu lapsi, jonka on määrä kuolla ehtoona, kellon lyödessä keskiyötä. Kuitenkin selviytyy Jupiterin viedessä hänet paikkaan, josta Morrigan ei ole milloinkaan aiemmin kuullut, Nevermooriin. Nevermoorissa Morrigan elää hotellissa nimeltä Deukalion, joka itsekseen muokkaa huoneiden sisustusta asukkaan mukaan.

"Aamulla hänen sänkynsä oli futon. Deukalion ei kai sitten vieläkään ollut päättänyt, mitä hänestä piti ajatella."

Siellä on mielenkiintoisia paikkoja, kuten Sauhubaari, jossa sen hetkisen savun tuoksu vaihtuu kolmesti päivässä ja Varjohuone, jossa varjot alkavat elämään omaa elämää, saattavat jopa karata ulos huoneesta, jos oven unohtaa sulkea. Henkilökuntakaan ei ole ihan normaaliin totuttua, siihen kuuluu muunmuassa vampyyrikääpiö Frank ja magnifikatti Fenestra, joka oli oikein loistava henkilöhahmo.
Huomioitavaa on myös, että kirjan maailmassa on lohikäärmeitä ja niillä voi ratsastaa. Morriganin ystävä Pihlaja on lohikäärmeratsastaja ja hänen taitojaan Morrigan pääseekin katsomaan kirjan aikana.

Syy miksi Jupiter tuo Morriganin Evermooriin on, että hän näkee Morriganissa jotakin ja haluaa hänen olevan kokelas Maineikkaan Seuran jäseneksi. Jokaisella Maineikkaan Seuran jäsenellä on jokin erikoiskyky, mutta Morrigan ei tiedä omaansa, mutta jostakin syystä Jupiter on valinnut hänet ensimmäiseksi ehdokkaakseen ikinä. Kuten arvata saa, Jupiter ei kerro Morriganille heti hänen taitoaan. Epäselvyys siitä mikä Morriganin taito on sekä muutama muu asia pitää lukijan mielenkiinnon yllä, kuten se, jos Morrigan tippuu pois jossakin koetuksessa, hänen pitää lähteä Nevermoorista.

Pidin Morriganin koetuksista todella paljon, lukiessa en suoraan arvannut mitä tulee tapahtumaan, mutta kuitenkin aatoksia syntyi. Tarinana se oli mielenkiintoinen ja erilainen, mielestäni hyvin kirjoitettu ja piti kyllä otteessaan. Malttamattomana odotan seuraavaa osaa ja ehdottomasti suosittelen lukemaan tämän ensimmäisen osan!

Haasteisiin YA-lukuhaaste, kohtaan jota en vielä ole päättänyt sekä Prinsessoja ja Astronautteja -lukuhaaste.

Varpaani ovat kärsineet, poskeni hieman auringosta punakat, mutta mieleni on levollinen ja saan onnesta täyttyneenä sänkyyni kaatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti