torstai 9. tammikuuta 2020

Vuoden 2019 luetut ja katsotut

Niin sanoimme vuodelle 2019 hyvästit. Olin erittäin innokas sanomaan heippa, koska vaikka vuoteeni mahtui vaikka kuinka paljon kaikkea jännää ja kivaa (vaihto ja matkustelu, harjoittelut, valmistuminen), niin henkisellä tasolla se ei ollut kovinkaan hyvä. Onneksi voin sanoa, että parempaan päin ollaan menossa. Samalla, kun käyn lukuisia tavaroitani läpi (oi materialismi onnea, ehh..) käyn samalla myös mielellistä läpikäyntiä.

Mutta nyt ei tultu puhumaan mun mielen kotkotuksista vaan siitä millainen kirjallinen ja katsonnallinen vuosi 2019 oli! Ja aloitetaan siitä lukemisesta.



Hyllynlämmittäjät

Hups, en lukenut niistä yhtäkään! Ehkä sitten 2020?

Äänikirjat

Lapsena minut aina nukutettiin äänikirjoilla ja en ole vuosiin oikeastaan niitä kuunnellut. Vuonna 2019 kuitenkin vähän innostuin ja voin sanoa, että innostus taitaa kasvaa vuonna 2020?
Suosikkini oli ehdottomasti Äänihäkki (Puikkonen A. ja E.) ja haluankin lisää saman tyyppisiä. Lukijana pidin erityisesti Heljä Heikkisestä.

Kuuntelin yhteensä neljä äänikirjaa, joista yhden aikalailla nukuin.

Goodreads -lukutavoite

Lukutavoitteeni vuodella 2019 oli 40 kirjaa, minkä saavutin! Ilotulituksia ja taputuksia kiitos. Merkkasin Goodreadsiin 47 kirjaa, mutta todellisuudessa luin enemmän, jos lasketaan kaikki mangat ja kuvakirjat sekä harlequinit mukaan! Jos oikein laskin, niin päästään 70! Huimaava luku.

Voi siis sanoa, että paljon tuli luettua ja vuosi oli lukemisen kannalta oikein hieno!

Suosikkini luetuista

- Ready Player One - Ernest Cline
- A Court of Mist and Fury - Sarah J. Maas
- Kolmas sisar - Magdalena Hai
- Minä, Simon, Homo Sapiens - Becky Albertalli
- Naondel ja Maresin voima - Maria Turtschaninoff

Moni muukin teos on ollut oikein hyvä, mutta nuo ehkä jääneet eniten mieleen ja Sarah J. Maasin kirjat on olleet kaikki hyviä. Toivottavasti 2020 on yhtä hyvä lukuvuosi.

KATSOTUT

Katselin vuonna 2019 luvattoman paljon telkkaria niin kuin monen muunakin vuonna, se on vaan semmoinen juttu mitä puuhaan paljon.

Elokuvat

Innostuin myös todella paljon elokuvisssa käynnistä, erityisesti koska Saksassa se oli hiukan halvempaa kuin täällä Suomessa. Kävin 21 kertaa elokuvissa!! Okei, muutama niistä oli koulun elokuvateatteri, mikä ei maksanut mitään, mutta silti ihan hirmuinen luku! Vuosi 2020 on tuskin ihan niin täynnä elokuvissa käyntiä.

Vuoden 2019 odotetuin elokuva oli ehdottomasti Näin koulutat lohikäärmeesi 3, joka oli ihana sekä tietty Frozen 2, mutta en käynyt sitä katsomassa vuoden 2019 puolella.

Yllättävä oli ehkäpä Alita - The Battle Angel, tykkäsin siitä paljon.

Koulun elokuvateatterissa oli tosi hyviä leffoja, joita ehken muuten olisi katsellut, kuten Suffragette, Hidden Figures ja The Martian.

Downton Abbey oli ihastuttava, oli ihanaa palata taas tuttujen rakkaiden hahmojen seuraan.

Henkilöhahmoista ihastus oli ehdottomasti Spider-man (Far from home). Niin söpö, niin söpö.
Ja pakko vielä mainita Maleficent (2), siinäkin semmonen ihastus, että.

Tv-sarjat

Vuoden mittainen katseluprojekti on ollut The Vampire Diaries ja The Originals. Se jatkuu vielä vuodelle 2020, mutta viimesiä viedään!

Saimme myös ystävien kesken katseltua True Bloodin loppuun. Täytyy katsoa mitä aletaan seuraavaksi katsomaan.

Vuonna 2019 kaksi pitempään kestänyttä sarjaa loppui. Ne ovat Shadowhunters ja yllättävästi Game of Thrones. Kumpikaan ei loppunut erityisen erinomaisesti, mutta en nyt minkäänlaista kaunaa kanna, jos kantaisin, kaunani menisi ennemmin Shadowhuntersille kuin Game of Thronesille. Sen laatu oli jotenkin niin eeh ja jotenkin niin pikakelauksella kaikki. GoT nyt oli GoT, parempia ratkaisuja oltaisiin voitu tehdä, mutta joo.

Mun ehdottomat sarjasuosikit vuodelle 2019 olivat A Discovery of Witches ja His Dark Materials, molemmat löytyy HBO:sta. Molemmat niin hyviä ja odotan kovasti jatkoa!


Onko sulla samoja suosikkeja kirjoissa, sarjoissa tai elokuvissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti