maanantai 27. tammikuuta 2020

Out for Blood



Out for Blood
The Drake Chronicles
Alyxandra Harvey
Bloomsbury, 2010
s. 292

Tästä sarjasta en olekaan vielä tänne blogin puolelle vielä kirjoitellut. Instagramiani seuraavat ovat tämän jo siellä varmaan nähneet. 

Out for Blood on Drake aikakirjojen kolmas osa ja kertoo vampyyreistä. Sarjana oon ihan tykännyt tästä, ensimmäisen osan jälkeen hieman järkytyin, kun yksi kirja keskittyykin aina tiettyyn Draken perheen sisaruksista enkä saanut nauttia ensimmäisen osan kivoista hahmoista. Ilahduttavaa on ollut kuitenkin huomata, kuinka henkilöt pysyvät mukana seuraavissakin osissa. Verrattuna esimerkiksi Mustan tikarin veljeskuntaan, jossa tuntui, ettei niistä hahmoista kuullut enää mitään. Drake aikakirjat sisältävät myös huomattavasti vähemmän kiihkeitä kohtauksia, onhan kohderyhmä hieman eri. Mustan tikarin veljeskunta on siis aikuisille ja Drake aikakirjat nuorille, vaikka ei näin aikuisenakaan haittaa niitä lukea.

Drake aikakirjoja lukiessa minulle ei ole tullut mieleen vain Mustan tikarin veljeskunta vaan myös Vampyyri akatemia. Nämä sarjat ovat erilaisia, mutta kuitenkin jokin niissä muistuttaa hieman toisiaan. Molemmissa on erilaisia vampyyrejä ja ehkäpä kirjoitustyylit ovat hieman samanmoisia. Tarinallisesti nämä ovat erilaisia, vaikka Out for Bloodissa ollaankin metsästäjien koulussa.
Voisin sanoa, jos pidät Vampyyri akatemiasta, voisit pitää myös tästä sarjasta!

Mutta nyt itse kirjaan. Out for Blood kertoo edellisten kirjojen tapaan rakkaustarinan. Hunter Wild on tähtioppilas vampyyrinmetsästäjien koulussa ja ihastuu vampyyriin! Huomioitavaa on tietenkin, että vampyyreja on erilaisia ja Quinn on kuuluu niistä "parhaimpiin" eli ei iske hampaitaan jokaiseen vastaantulijaan eikä sen puoleen kehenkään. Kielletyn rakkauden lisäksi koulussa tapahtuu outoja asioita, oppilaat sairastuvat oudosti ja opettajat ovat tietämättömiä. Hunter tietenkin lähtee selvittämään asiaa ja kaikenlaista tapahtuu, pahat vampyyrit poksahtelevat kuoliaaksi yllättäen ja kämppiskin käyttäytyy oudosti.

Mielestäni mukavan kevyttä lukemista. Erityisen kiva on, kun ainakin tähän mennessä on jokaisessa osassa saanut tietää lisää tietystä osasta vampyyri maailmaa. Kirjan lopussa saa myös aina tietää keistä kerrotaan seuraavassa osassa tai eihän sitä suoraan sanota, mutta...
Plussaa myös siitä, etten ole arvannut tapahtumia, kuka syyllinen on jne. 

Harmillista vain, näitä ei ollut Pirkanmaan kirjastoissa saatavilla ja mulla onkin nämä pääkaupunkiseudulta lainassa, joten jos innostut tästä sarjasta niin älä pliis tee mitään varauksia vielä xD  Ja tätä sarjaa ei ole tietojeni mukaan suomennettu, englanti on kuitenkin aika simppeliä.

Hilma

Ja niin on maassa taas pieni valkoinen kerros,
huomenna jo kadonnut se varmaan on.


Ja soittolista ihastus

Sarjan aiemmat osat:


My Love Lies Bleeding - Alyxandra Harvey



Blood Feud - Alyxandra Harvey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti