keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Kirjoittamispiiri: dialogi

Hei ja tervetuloa taas kirjoittamisen pariin. Toivottavasti vuosi vaihtui teillä sujuvasti. Itsellä ainakin meni iloisesti rakettien, kuplivan ja kakun kera nakkeja ja perunasalaattia unohtamatta. Valvottua tuli aivan liikaa, mutta mukavaa oli. Kirjojakin kerkesi hieman lukea. Mutta nyt kirjoittamisen pariin.

Tällä kertaa aiheena on vuoropuheli eli dialogi. Iiiks! Itse olen ennen kirjoittanut aika sulavaa dialogia, mutta nyt se oli jotenkin niin hirvittävän hankalaa ja siitä ei tuntunut tulevan mitään. Ehdottomasti sitä pitää harjoitella enemmän.

Dialogi on siis keskustelua, se voi olla yksinpuhelua tai henkilöiden välistä. Mielestäni on aina mukavaa pohtia miten eri henkilöhahmot tarinoissa puhuvat ja erotella näin hahmot toisistaan, vaikka vain ihan pienillä sanavalinnoilla. Pikemmittä puheitta kynät käsiin ja kirjoittamaan.

TEHTÄVÄT

Aloittaa voi taas tajunnanvirralla, jos siltä tuntuu. Me teemme niin aina ja ajan kulun osaa jo laskea sen mukaan, kuinka paljon on kirjoittanut. Nykyisin vaihtelemme aikaa, minimi 5 minuuttia ja maximi 10. Näin ei aina tiedä milloin aika loppuu.

Puhelinkeskustelu
- Kuulemme vain toisen puolen puhelusta, kirjoita se.
- 7 min.

Mitä, missä, milloin
- Me päätimme kaksi satuhahmoa, mutta voit valita muitakin. Mieti missä he tapaavat, milloin ja mieti valmiiksi mistä he keskustelevat.
- 5 min.
- - >
Dialogi
- Luo dialogi näiden kahden henkilön välille.
- Aika 10 min.

Kauppa
- Kirjoita dialogi kahden tai kolmen kaupassa olevan henkilön välille.
- Aika 10 min.

Lisäksi näin alkaneen vuosikymmenen kunniaksi

Ajatuksia tulevalle vuosikymmenelle
- Aika 5 min.



Toivottavasti tykkäsitte! Ensi viikkoon <3

Hilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti