tiistai 3. joulukuuta 2019

Lumihiutale


Lumihiutale

Tunnustelen reunalla muiden mukana. En tahtoisi olla ensimmäinen tai edes yksi ensimmäisistä. Tai ehkä en haluaisi pudottautua ollenkaan. Tämä olisi minulle ensimmäinen kerta tässä muodossa. Joku vieressäni oleva rohkaisee minua, tunnen sen itsessäni. Kukaan meistä ei näe, kuule tai puhu. Me tunnemme.
Lävitsemme kulkee värinä, joka kertoo ajan tulleen. Ensimmäiset pudottautuvat, leijailevat kohti maata. Miltä tuo tuntuisi, leijailu kevyesti ilmavirtojen mukana. Epätietoisuus siitä, kuinka kauan saisi olla tässä muodossa. Takanani tulee kärsimättömyyden tunteita, kyllästymistä. Aikani on tullut, minun pitää siirtyä pudotukseen. Minua jännittää.

Liikahdan eteen päin ja putoan. Tämä on hyvin erilaista kuin se mitä olen aiemmin kokenut. Putoaminen ei ole kovaa vaan hidasta leijailua. Kevyttä, mukavaa. Tunnen toverini ympärilläni, ryhmämme on onnellinen. Leijailemme alas kuin tanssissa. Tuuli tarttuu meihin ja vie meitä ympäriinsä. Toivon, että siellä minne laskeudun olisi muitakin minun muodossani. Etten olisi yksin, jotten heti muuttaisi muotoani. Tahdon olla uniikki, yksilöllinen mahdollisimman pitkään. Tämä olomuoto on kaunein. Saan lentää taivaalla. En ole vain vesipisara, jotka kaikki ovat samanlaisia tai osa usvaa, jossa meitä ei erota toisistaan.

Lähestyn kohdetta muiden mukana, ympärilläni niin paljon ystäviä. Osa yhdessä, osa yksinään niin kuin minä. Lämpötila ei ole ainakaan vielä noussut niin paljoa, että sulaisin. Tahdon olla jäätynyt lumihiutale.
Tuuli puhaltaa kovempaa, lennän kauemmas muista, mutta en niin kauas, että kadottaisin tunteen heistä. Laskeutuessamme yhä alemmas, tuulikin pienenee ja jäämme leijailemaan ilmaan. Tunnen maan, kohteemme, lähestyvän. Aluksi tunne siitä on niin kovin heikko, en erota onko laskeutumispaikkamme millainen. Onko se autio vai onko siellä paljon elämänmuotoja, hengittäviä vaiko ei. En tahdo kysyä lähempänä kohdetta olevilta, sulkeudun heidän ajatuksiltaan. Tahdon arvoituksen pysyvän sellaisenaan mahdollisimman pitkään. Tahdon itse selvittää sen.

Tunnen korkeita elämänmuotoja, ne eivät hengitä, osa meistä laskeutuu niille, minä haluan perille asti. Toivon tuulen ohjaavan minut perille, sinne minne tahdon. Yritän kurottautua, mutta en voi hallita suuntaani. Laskeudun kapealle alueelle, en maahan, vaan nukkuvan elämänmuodon päälle. En ole siinä yksin, mutta meitä ei ole siinä vielä montaa. Ympärillä, tällä alueella on niin monta kaltaistani ja sellaista, jotka ovat melkein samanlaisia, vain eri muodossa. Vielä tiiviimmässä muodossa kuin minä, yhdessä, niin etteivät voi liikkua. Sellaisena, jona minä en viihdy. Osa on niin, että he liikkuvat minne vain pääsevät. Nautin tästä paikasta.

Luokseni, viereeni laskeutuu ystäviäni yhä enemmän. He ovat minussa aivan kiinni. Osa riemuissaan, osa tutkien, osa mitäänsanomattomina, kaikki kuitenkin onnellisina, tyytyväisinä tauosta matkallaan.
Tuulen puuska tarttuu meihin ja lennämme muualle, sinne minne halusin, alas, pohjalle, maahan. Kurotan tunteeni, ajatukseni mahdollisimman pitkälle, jotta saisin selville kaiken ympäristöstäni. Kaikki tuntuu niin suurelta, rauhaisalta. Minut täyttää euforinen tunne, jota en ole ennen kokenut. Jään tähän, en liiku vielä hetkeen. Saan rauhassa tutkailla ympäristöäni, nauttia olostani. Hiljaisesti vaivun ajatuksiini, kunnes taas jatkan matkaani, kiertokulkuani tässä maailmassa.




Kiitos, jos luit tämän. Olen kirjoittanut tämän ensimmäisen kerran joskus vuosia sitten. Tämän version kirjoitin pari vuotta sitten ja nyt tuntuu, että sen voisi kirjoittaa vielä uudelleen. Mutta en tee sitä ainakaan nyt, en ehkä koskaan.

-Hilma

Kun huomenna on kirjoittajapiiri, enkä ole vielä kirjoittanut joulutarinaa,
on juuri oikea aika päivittää blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti